Stop korrupció: Válasz DK

Válasz: Demokratikus Koalíció

2018. február 21.

Tisztelt Civilek a korrupció ellen kezdeményezés!

Kérem engedjék meg, hogy Gyurcsány Ferenc illetve a Demokratikus Koalíció nevében és felhatalmazásával levelükre én válaszoljak. 

Megkeresésüket örömmel vettük és köszönjük. A DK hat és fél évvel ezelőtti megalakulásakor leszögezte, hogy a céljai között kiemelt szerepet kap egy tisztább közélet megteremtése, átláthatóbb párt- és kampányfinanszírozás megteremtése. A magunk eszközeivel próbáltunk és próbálunk is mindent megtenni ennek érdekében, pl. pár éve újra benyújtottuk a korábban már létezett, ámde a Fidesz által felpuhított politikusi összeférhetetlenségi törvényjavaslatunkat, a DK összes vezető tisztségviselője évente nyilvánosságra hozza vagyonnyilatkozatát, a pártműködéssel kapcsolatos kiadásainkat nem csak erre szakosodott belső pártszervek ellenőrzik, hanem negyedévente a honlapunkon is olvashatók az ezzel kapcsolatos beszámolók. 

Ezért aztán mi sem természetesebb, hogy a DK egyetért az Önök kezdeményezésével, és támogatjuk a 12 pontot. A 2018. évi országgyűlési képviselőválasztás során az Országgyűlésbe bejutó képviselőink minden, ezt a célt szolgáló javaslatot támogatni fognak szavazatukkal is, illetve a DK szakértői komplex javaslaton dolgoznak, már beleépítve a választási kampányban tapasztaltakat is. 

Még egyszer köszönöm a megkeresést, ha bármiben segíthetek, kérem forduljanak hozzám bizalommal. 

Üdvözlettel:

Sebián-Petrovszki László
pártigazgató
Demokratikus Koalíció